Hur funkar det här med e-legitimation egentligen?

cashtoyouCash2youAnsök här!

everydayplus

Everyday PlusAnsök här!
vivusVivusAnsök här!

Många av de företag som erbjuder snabblån via nätet använder e-legitimation som ett sätt att kunna veta exakt vem som ansöker. Precis som att visa legitimation hos en fysisk bank med andra ord. Här har vi sammanfattat lite kort om hur det här med e-legitimation egentligen fungerar och hur man går tillväga för att skaffa en.


Traditionellt sett används körkort eller ID-kort när det krävs att man måste legitimera sig för att visa vem man är. På nätet används istället en standard som kallas e-legitimation. Den visar att du är just du när du tar kontakt med myndigheter eller företag på nätet. e-legitimation används för att legitimerar sig samt när digitala handlingar på nätet kräver en underskrift. Din e-legitimation är  en personlig handling precis som ett körkort eller ett vanligt ID-kort. Om ni är flera i familjen som använder tjänster måste ni ha var sin e-legitimation. Det går bra att spara flera e-legitimationer i samma dator eller på samma USB-minne.

Rent fysiskt är e-legitimationen ett litet program som du laddar ner från din bank och installerar i den dator som du använder. Förutom själva programmet behövs också en fil (krypteringsnyckel) som även den laddas ner från banken. Exakt hur du går tillväga beror på vilken bank du är kund hos. Den vanligaste varianten av e-legitimation är BankID och den tillhandahålles av flera stora banker. Om du vill läsa mer om e-legitimation och hur det går till att ladda hem en sådan rekommenderar vi ett besök hos: www.e-legitimation.se

GD Star Rating
loading...
Hur funkar det här med e-legitimation egentligen?, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
Det här inlägget postades i Långuide och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.