Får man låna även om man har betalningsanmärkningar?

cashtoyouCash2youAnsök här!

everydayplus

Everyday PlusAnsök här!
vivusVivusAnsök här!

En betalningsanmärkning kan ställa till ordentliga problem för någon som behöver låna pengar. Det spelar ingen roll att betalningsanmärkningen tillkommit på grund av ett misstag och inte gäller stora summor. Kronofogdemyndighetens uppgifter finns tillgängliga för alla kreditupplysningsföretag. Några låneaktörer beviljar ändå lån till den som har betalningsanmärkningar men en särskild utredning av betalningsförmågan hos låntagaren görs alltid i dessa fall. Bluestep är ett alternativ om du har svårt att få ett lån beviljat p.g.a. betalninganmärkning.


Betalningsanmärkning och svårt att få lån hos din bank? Ansök om ett lån hos Bluestep, här!

Betalningsanmärkning syns i tre år

Betalningsanmärkningen får man ofta i samband med att man missat att betala en räkning. I vissa fall kan en betalningsanmärkning strykas om det framkommer att räkningen faktiskt är betald eller att något annat fel uppkommit i samband med betalningen. Den försvinner självklart också då man betalat sin räkning. Fordringsägaren kan dra tillbaka sin anmälan till Kronofogdemyndigheten men om detta inte utförs försvinner anmärkningen från registren efter tre år. Många företag låter dig ändå låna om du har betalningsanmärkningar och den främsta orsaken till detta är att man har insett att din betalningsförmåga ändå kan vara god, trots att du missat en räkning eller två tidigare.

Skuldsaldo

Om många betalningsanmälningar staplas på varandra utan att du betalar så skapas ett så kallat skuldsaldo. Ett skuldsaldo försvinner inte efter ett visst antal år. Alternativet för att bli av med ett skuldsaldo är att betala bort alla skulder. Informationen om ett skuldsaldo finns direkt tillgängligt via alla kreditupplysningsbolag. Om du har ett skuldsaldo är det i stort sett omöjligt att bli beviljad ett lån.

GD Star Rating
loading...
Får man låna även om man har betalningsanmärkningar?, 7.0 out of 10 based on 1 rating
Det här inlägget postades i Låna trots betalningsanmärkning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.