Börja månadsspara och undvik skuldfällan

cashtoyouCash2youAnsök här!

everydayplus

Everyday PlusAnsök här!
vivusVivusAnsök här!

Att ha en buffert på kontot innebär frihet. Ofta under året lockar utsvävningar av olika former. Det kan handla om resor, prylinköp eller att du bara vill unna dig något lite extra. Det kan dock bli svårt för de som inte sett till att spara undan pengar för att använda till liknande saker. Undersökningar visar att upp till 40% av alla i Sverige inte har någon form av månadssparande. Se till att skaffa dig en buffert på ett konto som inte är bundet så att du har råd att unna dig ibland samt har en slant ifall något oväntat inträffar. Det behöver inte alls handla om några stora summor pengar. En buffert på 10 000 kronor kan vara till oerhört stor nytta.

Jag som inte har råd att spara då?

Även om du inte har några stora inkomster så kan du med rätt inställning enkelt spara ihop till en buffert. Allt handlar om prioritering när det kommer till att spara. Det finns de som tjänar mycket per månad och ändå har tomt på kontot i slutet av månaden och de som tjänar mindre som ändå lyckas spara undan rejäla summor. Prioritering är som sagt A och O och betydligt viktigare än hur mycket du tjänar. Här kan du läsa mer om hur du kommer igång med ett sparande.

Gör upp en budget

Så många som 26% av det svenska folket uppger att de inte skulle klara av att betala en oförutsedd utgift på 10 000 kronor inom 24 timmar utan att behöva låna pengar till det. Detta beror på att många inte budgeterar för sparande. Istället betalar man räkningarna och använder pengarna månad för månad och eventuellt lägger undan det som blir över, om det blir något över. Det är bättre att du då lönen kommer, sätter undan det du vill spara på ett annat konto.

Betala av skulder i första hand

Om du har stora skulder sedan innan bör du dock alltid först betala av dem. Detta kan göra att du undviker att hamna i ytterligare skulder. Hos Kronofogden kan du få hjälp att ta tag i dina skulder. Under 2014 ökade antalet ansökningar om skuldsanering med 9 procent. Vid årsskiftet pågick nästan 25 500 skuldsaneringar i Sverige. De senaste 4 åren har antalet pågående skuldsaneringar ökat med sammanlagt över 50 procent.

GD Star Rating
loading...
Börja månadsspara och undvik skuldfällan, 9.3 out of 10 based on 4 ratings
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.