Antalet snabblån ökade under förra året

cashtoyouCash2youAnsök här!

everydayplus

Everyday PlusAnsök här!
vivusVivusAnsök här!

Antalet obetalda snabblån ökade kraftigt under förra året. Under första halvan av 2014 ökade antalet obetalda snabblån med drygt 22 procent jämfört med motsvarande period året innan, enligt Kronofogden. Myndighetens uppskattningar visar att det kan bli ett rekordår. Vi har en prognos på nästan 60 000 obetalda snabblån och det skulle i så fall vara den största noteringen sedan starten 2006 uppger Kronofogden.

Färre skuldsatta ungdomar

Antalet skuldsatta under 25 år har halverats under de senaste åren. Men samtidigt är det fler över 36 år som tar lån de inte klarar av. I början lockades fler ungdomar av det men nu har det breddats, den här typen av lån tas av fler och det finns fler kreditgivare. Jämförelser visar att det är stora skillnader på kostnaden mellan olika lån och lånebolag. Smslån är vanligtvis de dyraste lånen. Att låna 7000 kronor kan kosta så mycket som 1 700 kronor för tre månader. Dessutom ska snabblånen ofta betalas tillbaka redan inom en månad.

Låna aldrig om du inte måste

Varje dag hamnar 160 människor hos Kronofogden på grund av obetalda snabblån. Bara under första halvåret 2014 handlar det om nära 30 000 ärenden. Det är inte längre ungdomar som sätter sig i skuld. I stället är det vuxna människor mitt i livet som väljer att låna. Om du funderar på att ansöka om ett snabblån bör du vara säker på att kunna betala tillbaka lånet på utsatt tid och inte låna mer än vad du verkligen behöver. Tänk efter före. Kanske går det att lösa på annat sätt än att ta ett snabblån?

GD Star Rating
loading...
Antalet snabblån ökade under förra året, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.