Telia slutar utfärda E-legitimationer

cashtoyouCash2youAnsök här!

everydayplus

Everyday PlusAnsök här!
vivusVivusAnsök här!

E_legitimationHär kommer lite information rörande Telias e-leg. En E-legitimation är ett elektroniskt ID-kort, ett sätt att identifiera sig med när man använder sig av olika onlinetjänster. Det kan till exempel vara att ansöka om ett snabblån eller vid kontakt med myndigheter. Tidigare har man kunnat välja mella Telias e-leg eller BankID / Mobilt BankID vilket då är kopplat till banken. Nordea har en egen typ av e-legitimation.

Nu kan man dock inte längre få tillgång till en e-legitimation från Telia. De hänvisar istället till Skatteverkets ID-kort som även dessa innehåller Telia e-legitimation. De som redan har en befintlig e-legitimation från Telia kommer att kunna använda dem fram till att giltighetstiden löpt ut. Därefter hänvisas även dessa kunder till Skatteverket.

Här kan du ansöka om mikrolån med e-leg

ID-kort med e-legitimation från Skatteverket

Den som har behov av att erhålla en e-legitimation kan nu vända sig till Skatteverket och be om ett ID-kort. Detta ID-kort innehåller, utöver att fungera som en vanlig legitimation, även en e-legitimation. Denna e-legitimation från Skatteverket använder du tillsammans med en pinkod som du får skickat i ett rekommenderat brev.

Varför tar Telia bort sina e-legitimationer?

Anledningen till att Telia väljer att spärra alla kort utfärdade 2014, samt att helt ta bort möjligheten att utfärda nya är för att det skett bedrägerier med stulna e-legitimationer från Telia. De som råkat ut för bedrägerierna har gemensamt att de lämnats ut på Postens utlämningskontor mot uppvisande av legitimation. Totalt är det ca 800 kort som har drabbats av detta enligt Telia Sonera Sverige. Samtliga personer som drabbats har kontaktats av Telia för att reda ut vad som hänt och för att vägleda dem vidare.

Här kan du erhålla BankID

Danske Bank, Handelsbanken, ICA banken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Skandia Bank, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund, Swedbank och Ålandsbanken.

Läs mer om e-legitimation på www.elegitimation.se

GD Star Rating
loading...
Telia slutar utfärda E-legitimationer, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Det här inlägget postades i e-legitimation och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.